www.EmielRos.nl (Emiel Ros 1937-2015)

Ross Badge

Genealogie Familie Ros

Emiel

27 Stambomen

Op deze website vindt u een twintigtal stambomen die betrekking hebben op de naam Ros en wiens afstammelingen in Amsterdam woonden of wonen.

Ik hoop dat mijn gegevens inzicht in een voor u interessante afstamming geven. Wellicht is het een bijdrage aan uw eigen stamboom-onderzoek. En als u aanvullende informatie heeft dan hoop ik dat u mij daarvan per e-mail deelgenoot wilt maken.
Mocht u uw familie niet in de stambomen op deze website vinden, laat het mij dan even per e-mail weten en wellicht kan ik u toch een stukje op weg helpen.

Omdat persoonsgegevens pas 100 jaar na geboorte gepubliceerd mogen worden, zijn gegevens over personen die in de afgelopen 100 jaar zijn geboren op deze website afgeschermd. Dit om de privacy van nog levende personen te beschermen.

Harlingen (Karst Jansen Ros & Heiltje Monsma)

Carsten RosKarst Jansen Ros is geboren te Harlingen en hij was van beroep beëdigd turfdrager. Van zijn ouders Jan Karsten Ros en Heiltje Monsma, zijn geen verdere gegevens boven water gekomen. Waarschijnlijk was Jan Karsten Ros, een zeeman of visser, afkomstig uit Engeland of Noorwegen. Afstammelingen vind je later terug in Leeuwarden en Groningen waarna ze uitzwermen naar de grote plaatsen in Holland, zo ook mijn opa Henricus Bernardus Ros.

Bij mijn weten ben ik de enige nazaat uit deze familie die nog in Amsterdam woont. Ik heb vier kleinkinderen, drie jongens en een meisje. De oudste jongen heet Carsten Ros (zie foto) en zijn naam is geïnspireerd door deze stamboom. De naam van de stamvader komt daardoor na 300 jaar weer in de familie voor.

Zie ook de foto's.

Wegens het overlijden van Emiel Ros worden deze en de andere stambomen niet
meer onderhouden en zijn zij in november 2016 van deze website verwijderd.
Al bij leven heeft hij de gegevens van Ros-stambomen gedeeld en zijn ze opgenomen in de
collectie van Clann Ross Nederland waar we u graag naar verwijzen.
De stambomen Doornekamp, Goes en Hofstra zijn niet meer beschikbaar.
© 2004-2015 E. Ros† / R.G.A. Ros